1

Kunstschat Picasso boven water

Onbekende werken van #PabloPicasso

Nieuws door

archief oud artikel 30 november 2010 Cultuur In Frankrijk is een grote schat aan onbekende kunstwerken van Pablo Picasso ontdekt. Een 71-jarige elektricien zegt de 271 werken in zijn bezit te hebben. Erfgenamen van de wereldberoemde kunstenaar spannen een rechtszaak aan.

Volgens de elektricien Pierre Le Guennec deed Picasso hem de werken cadeau, als dank voor het installeren van beveiligingsystemen in zijn huizen in Frankrijk. Een deel zouden hij en zijn vrouw gekregen hebben van Jacqueline, de laatste vrouw van Picasso. Het echtpaar bewaarde de verzameling in hun garage.

Verrassing

In september vroegen Guennec en zijn vrouw, Claude Picasso, zoon van Pablo, de werken op echtheid te controleren. Bij de ontdekking van de 175 onbekende werken, plus de tekeningen en de litho's stond de erfgenaam versteld.

Waarde

De ontdekte kunstwerken zouden zo'n 60 miljoen euro waard zijn. Alleen de negen kubistische collages van Picasso brengen al 40 miljoen euro op. De kunstwerken zijn inmiddels in beslag genomen en liggen opgeslagen in een kluis in Parijs.

Rechtszaak

Want de erfgenamen van Picasso geloven het verhaal van Guennec niet. Zij dienden al in september een aanklacht in tegen de klusjesman. Volgens hen zou Picasso zijn werken niet graag hebben afgestaan en bovendien de schilderijen altijd van een datum en een persoonlijke boodschap te voorzien. De ontdekte kunstwerken hebben dit niet.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 30 november 2010 - 329

Dit past bij 'Kunstschat Picasso boven water'