Veerboot vast in Waddenzee

Veerboot vastgelopen door #ijs in #Waddenzee

Nieuws door

archief oud artikel 1 december 2010 Natuur Ameland, Friesland Een veerboot is woensdagochtend vastgelopen op een zandplaat in de Waddenzee. Het duurt zeker nog tot vanmiddag 15:00 uur voordat de boot weer los kan komen.

Update: De veerboot blijft langer vastliggen dan gedacht. Het water stijgt minder snel, dus de boot blijft in het ergste geval nog tot half zeven liggen. De 35 passagiers beginnen het koud te krijgen. Er is inmiddels overgeschakeld op noodstroom, waardoor de verwarming het niet meer goed doet. Er kunnen ook geen warme dranken meer worden bereid. De oudere passagiers hebben dekens gekregen.

Zandbank

De reddingsdiensten kunnen in verband met ijs in het water niet bij het schip komen. De boot kwam vast te liggen toen de kapitein probeerde te draaien om in de vaargeul te komen. De harde koude wind dreef het schip op de zandbank. Volgens directeur Germ van Langen van de rederij van het schip is het gezellig op het schip. "Ze eten een soepje en een broodje en hebben een goed gesprek", vertelt Van Langen aan De Telegraaf.

Ga een dagje naar de Wadden en maak daarna een mooi fotomagazine van uw belevenissen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 1 december 2010 - 465

Dit past bij 'Veerboot vast in Waddenzee'