Gratis kerstboom plukken

Hoge Veluwe laat bezoekers #kerstboom zagen

Kerstvakantie 2010 Nieuws door

archief oud artikel 3 december 2010 Opmerkelijk Hak dit jaar je eigen kerstboom om in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het park laat de bezoekers op enkele dagen in december hun eigen boom uitzoeken. Je helpt de natuur en krijgt er een gratis kerstboom voor terug.

Zaag een kerstboom om in Nationaal Park de Hoge Veluwe en neem hem gratis mee naar huis! Op 11, 15, 18 en 22 december mogen bezoekers een grove den omzagen voor thuis. De boom is gratis, maar bezoekers moeten wel de entree voor het park betalen. Op de bewuste dagen kan iedereen de boom tussen 10:00 en 15:00 uur op komen halen. Meld je aan bij het bezoekerscentrum, waar iedereen een bewijs krijgt om een grove den af te mogen zagen. Zagen zijn aanwezig, maar je moet de boom zelf meenemen.

Natuur

Met het kappen van de dennen wordt de natuur een handje geholpen. De bomen groeien namelijk op de open stuifzandgebieden van het park. Als deze blijven staan, dan groeit het bijzondere landschap helemaal dicht. De grove den zul je niet in de winkel vinden, waar meestal alleen fijnspar, blauwspar en zilverspar te koop zijn. Deze echte dennenboom heeft één groot voordeel: de naalden vallen niet uit na het omzagen.

Gezellig met de familie de kerstdagen vieren. Bewaar deze mooie herinnering met een zelfgemaakt fotomagazine.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-12-03 09:40:04 - 962