Nederland is glad door vorst

Verkeer heeft last van #ijzel

Nieuws door

archief oud artikel 6 december 2010 Natuur Voor dit weekend was voorspeld dat het flink zou dooien. Toch hebben veel delen van Nederland deze ochtend last van ijzel. Sommige wegen zijn spiegelglad.

In Flevoland is het door ijzel spiegelglad op de wegen. De A6 tussen Lelystad en Almere was enige tijd afgesloten door allerlei ongelukken. "Mensen hebben elkaar geraakt met de kop en de staart, er zijn mensen de vangrail ingeschoven en er staat een aantal mensen nog vast in de berm", zegt een politiewoordvoerder tegen NOS. Richting Almere is de snelweg inmiddels weer open. Maar het advies is: "Als u niet over de A6 moet, doe het dan niet."

De N302 is tussen de aansluiting met de N305 en Harderwijk in beide richtingen afgesloten door een ongeluk.

Monnickendam

Op de N247 bij Monnickendam zijn door de gladheid een vrachtwagenchauffeur en zijn bijrijder om het leven gekomen. Door de gladheid kwam de wagen in het water terecht. Beide mannen waren nog maar zeven kilometer verwijderd van hun eindbestemming.

Op de wegen die niet zijn afgesloten staat erg veel file. 's Ochtends was het aantal kilometers opgelopen tot ruim 400 kilometer file.

Lees meer nieuws over de winter op DagjeWeg.NL. Maak een winters fotomagazine!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 december 2010 - 443

Dit past bij 'Nederland is glad door vorst'