Girafje geboren in Gaiapark

GaiaPark Kerkrade Zoo |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Gaiapark Kerkrade Zoo gaat jaar vreugdevol uit

29 december 2010 Natuur Kerkrade, Limburg Het is net geen kerstgirafje, maar in Gaiapark Kerkrade Zoo zijn ze zeker blij met de nieuwste spruit. Op 27 december kwam er een Rothschild girafje ter wereld in de dierentuin. Begin december vierde Gaiapark nog een bijzondere geboorte. Voor het eerst werd er een zebra geboren.

Het kleine girafje probeerde na een val van twee meter, al snel op te staan. Maar de volgende morgen lagen de achterpoten van het jonge vrouwtje in spagaat. Vooralsnog kan ze niet zelf opstaan. Dierenverzorgers hebben het dier al een paar keer omhoog geholpen en houden haar goed in de gaten. Hopelijk gaat ze snel zelf staan en drinken.

Zebra

Ook voor de zebra's in Gaiapark Kerkrade Zoo was 2010 een vruchtbaar jaar. Voor het eerst kwam er in de dierentuin een zebra ter wereld. Het mannetje is het eerste jong voor moeder Binti en vader Izak. Als de sneeuw is verdwenen mag de jonge zebra naar buiten om kennis te maken met het publiek.

Ook in andere dierentuinen huppelen de jonge dieren rond. Zo werd er in Diergaarde Blijdorp een een gorilla geboren, met als vader de beruchte Bokito. Ook kwam er in de Rotterdamse dierentuin een ijsbeertje ter wereld. In Ouwehands Dierenpark gingen er dubbel zo veel rollen beschuit doorheen, want ijsbeer Freedom kreeg een tweeling!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-12-29 10:04:08 - 319