Wintersport niet studentikoos

#Wintersport minder populair bij studenten

Wintersport is niet meer leuk Nieuws door

archief oud artikel 5 januari 2011 Natuur Steeds minder mensen kiezen voor een wintersportvakantie. Ook studenten blijven liever thuis of kiezen voor de zon. Dat blijkt uit onderzoek van Studenten.nl.

Maar liefst 72 procent van de vijfhonderd ondervraagde studenten gaat niet op wintersportvakantie. De belangrijkste reden hiervoor is gebrek aan geld. Van de studenten zegt veertig procent wel graag op wintersport te willen, maar het budget er niet voor te hebben. Twaalf procent wil wel op vakantie, maar dan richting de zon. Van de studenten die wel op wintersportvakantie gaan, gaat dertien procent met vrienden en vijftien procent met ouders of familie mee.

Duur

Eerder werd al bekend dat een wintersportvakantie bij steeds minder mensen populair is. Wintersporten is duur en de kosten blijven stijgen. Door de klimaatveranderingen is er steeds minder sneeuw en worden goede wintersportgebieden schaars. Ook de vergrijzing speelt een rol in de daling van wintersportvakanties. Skiërs van 65 jaar en ouder binden steeds minder vaak de latten onder.

Wintersportvakantie in eigen land

Gaat u wel op wintersport? Volg het laatste nieuws op de wintersportpagina van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2018-01-30 16:17:11 · Gepubliceerd: 5 januari 2011 - 297