Museum Scryption gesloten

Subsidie stopt, museum sluit #scryption

Museum Scryption Nieuws door

archief oud artikel 11 januari 2011 Cultuur Tilburg, Noord-Brabant Museum Scryption was gisteren voor het laatst open. Het museum zag geen toekomst meer toen de gemeente de jaarlijkse subsidie van twee ton stopzette.

Het Tilburgse museum Scryption bestond 22 jaar. Gisteren was het museum voor het laatst open voor bezoekers. De afgelopen twee weken mocht iedereen gratis naar binnen. Het museum trok jaarlijks ruim 20.000 bezoekers. De collectie wordt nu ingepakt en ondergebracht in een depot. Dit materiaal blijft wel eigendom van de stichting Scryption.

"Triest", zo noemt museumdirecteur Jolande Otten de sluiting in Trouw. Het museum kan niet langer bestaan, doordat de gemeente Tilburg de subsidie afbouwt. Per 1 januari 2012 stopt de subsidie van 210.000 euro per jaar volledig. Acht medewerkers en twee freelancers krijgen per 1 maart hun ontslag. Ook de museumdirecteur stapt dan op.

Lees ook: Museum Scryption voorgoed dicht

Voordat het museum sloot, bezocht de redactie van DagjeWeg.NL het museum: Van ganzenveer tot smartboard in het Scryption.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 januari 2011 - 375