1

Johnny de Mol tv-persoonlijkheid van het jaar

Beeld en Geluid Awards #bgawards

Nieuws door

archief oud artikel 25 januari 2011 Cultuur Hilversum, Noord-Holland Johnny de Mol is maandagavond uitgeroepen tot TV Persoonlijkheid van het jaar tijdens de uitreiking van de Beeld en Geluid Awards 2010. André van Duin nam de Beeld en Geluid Oeuvre Award 2010 in ontvangst.

De jury liet weten te kiezen voor de televisiepersoonlijkheid, die onder aan de ladder begon. Volgens hen heeft Johnny de Mol zich de afgelopen jaren doen gelden als een oorspronkelijk en eigenzinnig talent. De reden om hem uit te roepen als TV Persoonlijkheid van het jaar.

Annie M.G.

De tv-serie Annie M.G. nam gisteren wel twee awards mee naar huis. De dramaserie won de Beeld en Geluid Award in de categorie fictie. Daarbij nam hoofdrolspeler Daan Schuurman de award voor Beste Acteur in ontvangst. "Hij speelt moeiteloos de ene na de andere rol en ziet daarbij kans om elk personage een volkomen eigen uitstraling te geven", aldus de jury.

Geen transformatie was haar te groot en daarom ging Monic Hendrickx als Beste Actrice naar huis. In de categorie Cultuur won Foute Vrienden, een documentaire van de NTR. Ook haalde de omroep de awards in de categorie jeugd en informatie binnen. De aflevering Hoe de Joden uit Nederland verdwenen uit de documentairereeks De Oorlog won in de categorie informatie. De award in de categorie jeugd ging naar de 13 in de Oorlog 'Een stad in brand'.

Amusement

Toren C, een programma van de VPRO, versloeg 71° Noord en 24 Uur met Gordon in de categorie amusement. Het beste showprogramma was de Gouden Televizierring 2009. Het evenement streefde So You Think You Can Dan en Musical Awards Gala 2010 voorbij.

Oeuvre

André van Duin kreeg de Oeuvre Award 2010 voor zijn bijzondere bijdrage aan de ontwikkeling van de Nederlandse televisie. Behalve de award kreeg de komiek ook een portret in de glazen Wall of Fame in het gebouw van Beeld en Geluid.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 25 januari 2011 - 441

Dit past bij 'Johnny de Mol tv-persoonlijkheid van het jaar'