Echte wintersport voor één dag

#Skiën en #snowboarden

Wintersport in buurland Duitsland Redactioneel door

archief oud artikel 26 januari 2011 Toerisme Een wintersportvakantie in Duitsland is niet alleen goedkoop, het is ook nog eens dichtbij. Zo dichtbij, dat ook één dagje wintersport binnen handbereik is. Echte sneeuw, daar ben je vanaf Utrecht al in drie uurtjes. Op naar de witte bergtoppen, verse sneeuw en een helder blauwe lucht.

Een van de populaire skigebieden in Duitsland is het Sauerland. Vanaf Utrecht ben je al na 320 kilometer in dit prachtige natuurgebied. De heuvels zijn niet hoog, maar voor een dagje vermaakt iedere skiër en snowboarder zich hier prima. Het bekendste en dichtsbijzijnde skigebied is Winterberg, maar ook Willingen is vlakbij. Gevorderd of beginner, kies de beste optie.

Winterberg

Duizenden wintersporters komen samen in het bekendste skigebied van het Sauerland: Winterberg. Ook Nederlanders weten hun weg te vinden naar dit gevarieerde wintersportoord. Sneeuw vind je hier in het wintersportseizoen bijna altijd. Daar zorgen de sneeuwkanonnen wel voor! Met 21 skiliften maak je hier een grote ronde over zes bergen. Met vijftien kilometer piste en verschillende hellingen vermaken gevorderde en beginnende wintersporters zich prima. Op tien pistes brandt 's avonds licht, dus zelfs dan kun je nog even door. Voor langlaufers is er een langlaufstation en tientallen kilometers aan langlaufroutes. Toch langer blijven in Winterberg? Verblijf drie dagen in Resort Winterberg vanaf €149,-. Boek meteen bij Pharosreizen.nl Neem een kijkje in de

Willingen

Willingen is voor de meeste mensen iets minder bekend dan Winterberg, maar toch is ook dit oord ideaal voor een paar dagen winterplezier. In totaal heeft het gebied 17 kilometer piste, met één cabinelift en dertien sleepliften. Willingen is vooral leuk voor beginners, die de hellingen uitdagend genoeg vinden. Voor kinderen is er een kinderskischool en een lopende band. Zo komen ze gemakkelijk naar boven en leren ze rustig de kunst van het skiën. Gevorderden zullen het minder naar hun zin hebben in Willingen, maar het is wel lekker rustig op de piste. Leuk genoeg voor een dagje! Voor langlaufers is Willingen helemaal te gek, met 80 kilometer aan langlaufroutes. Een paar dagen oefenen in Willingen kan natuurlijk ook. Boek al een overnachting vanaf €67,50.

Weekendje wintersport

Toch nog een paar vakantiedagen over voor de wintersport? Dan is een lang weekend naar de sneeuw ook een mogelijkheid. Een paar ideeën van Bungalow.net:

Wintersport in Nederland

Nog gemakkelijker is een wintersportbestemming in Nederland. Kan dat dan? Ja, dat kan zeker. Ook in ons eigen land zijn er voldoende mogelijkheden die het wintersporthart sneller laten kloppen. Oké, echte sneeuw vind je er meestal niet en ook de blauwe luchten ontbreken. Maar desondanks vond DagjeWeg.NL prima alternatieven voor een dagje winterplezier in eigen land. Lees Als een prof op wintersport om inspiratie op te doen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2011-01-26 14:40:22 - 1985