1

Miljoenen voor schilderij Gerard Dou

Recordopbrengst tijdens veiling Sotheby's New York

Mauritshuis Nieuws door

archief oud artikel 28 januari 2011 Cultuur Ruim 3,8 miljoen (5,3 miljoen dollar) telde de koper gisteren neer voor het schilderij Een oude dame die uit een pot pap eet van Gerard Dou. Een recordbedrag voor een werk van de Nederlandse kunstschilder. Het schilderij werd donderdag geveild in veilinghuis Sotheby's in New York.

Het schilderij van een rustend hondje van Gerard Dou bracht in 2005 ook een recordbedrag op. Dit schilderij is nu te zien in het Mauritshuis in de tentoonstelling Made in Holland en is onderdeel van de collectie Eijk en Rosie-Marie de Mol van Otterloo. Ook een schilderij van Tiziano Vecelli, of Titiaan, bracht een recordbedrag op tijdens de veiling in New York. Het werk A Sacra Conversazione wisselde voor 12,3 miljoen euro van eigenaar.

Gerard Dou

Gerard Dou begin als eerste leerling van de grote kunstschilder Rembrandt. Zijn werk leek vooral in het begin heel erg op dat van zijn leermeester. Later maakte hij kleinere werken met veel detail. Zijn schilderijen zijn in musea over heel de wereld te zien.

Lees ook: Hollandse pracht met Amerikaans tintje. En in het Rijksmuseum Amsterdam hangen ook werken van Gerard Dou.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 januari 2011 - 425