Egyptenaren op de bres voor museum

Plunderingen bedreigen Egyptologisch Museum #Cairo

Nieuws door

archief oud artikel 31 januari 2011 Cultuur Een groep dappere Egyptenaren sprong vrijdag in de bres voor het Egyptologisch Museum. Tijdens de protesten in Cairo drongen plunderaars het museum binnen.

De plunderaars vielen vrijdag het grootste Egyptologische museum ter wereld binnen in Cairo. Ze vernielden binnen vitrines, maar de schade bleef beperkt door het dappere optreden van burgers. Zij vormden een menselijk schild om het museum te beschermen. Later nam het leger dit van hen over. Foto van het menselijk schild.

Ook zaterdag vormden tientallen Egyptenaren een schild rondom het museum. Zondag drongen helaas weer plunderaars het museum binnen. Twee eeuwenoude mummies werden door de plunderaars vernield, meldde Zahi Hawass, hoofd van de Egyptische oudheidkundige dienst. Manifestanten hielden de dieven tegen en de mummies zijn beschadigd teruggeven aan het museum. Alleen de hoofden van de mummies zijn nog intact.

Egyptologisch Museum

Het Egyptologisch Museum in Cairo is het grootste Egyptologische museum van de wereld. In totaal bezit het museum 136.000 voorwerpen uit het Oude Egypte. Daarbij is de volledige inboedel van het graf van farao Toetanchamon hier ondergebracht. Schatten, die niet alleen van belang zijn voor Egypte, maar voor de hele wereld.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 31 januari 2011 - 214

Dit past bij 'Egyptenaren op de bres voor museum'