1

Kop vindt schotel na 49 jaar

Weesper porselein terug Gemeentemuseum Weesp

Gemeentemuseum Weesp Nieuws door

archief oud artikel 1 februari 2011 Opmerkelijk Weesp, Noord-Holland Na 49 jaar is een 18e-eeuws kopje weer herenigd met zijn schoteltje. Het porseleinen stelletje pronkt weer samen in het Gemeentemuseum Weesp.

Het Gemeentemuseum Weesp kocht onlangs een kopje bij een veiling in Londen. Het kopje werd gefabriceerd in de Weesper porseleinfabriek rond 1765. Al in 1962 kocht het Rijksmuseum Amsterdam een schoteltje, wat van hetzelfde servies bleek te zijn als het kopje. Nu na 49 jaar zijn de kop en schotel weer herenigd in het museum in Weesp. Het Rijksmuseum heeft het schoteltje langdurig in bruikleen gegeven.

Het kop en schotel is volgens conservator Ad Jobse van het Gemeentemuseum erg schaars. "Het kopje alleen is al 4000 euro waard."

Lees meer opmerkelijk nieuws op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 1 februari 2011 - 141

Activiteiten Museum Weesp

Nu te bezoeken

'Denkend aan Weesp' door de ogen van kunstenaars


De schilderijen, tekeningen en aquarellen in deze expositie brengen de relatie tussen de stad en het water in beeld en vertellen daarmee het verhaal van Weesp en het water.

Expositie Grensverlegger van Houten


Bezoek Museum Weesp en verwonder u over de kleurenpracht en inventiviteit waarmee Van Houten de wereld veroverde met zijn heerlijke cacao.

Weesper Porselein, door handen uit andere landen


Ontdek dit bijzondere verhaal in Museum Weesp en bewonder het prachtige Weesper porselein, een hoogtepunt van technisch en artistiek menselijk kunnen.