Spannende tijden voor Ecodrome

Krijgt #Ecodrome Zwolle nog subsidie?

Ecodrome Nieuws door

archief oud artikel 8 februari 2011 Toerisme Zwolle, Overijssel Het is een spannend jaar voor het themapark Ecodrome in Zwolle. De gemeenteraad moet dit jaar bepalen of het park nog subsidie krijgt. Het park krijgt bijna één miljoen per jaar aan subsidie.

Voor het Ecodrome is 2011 het jaar van de waarheid. Krijgt het themapark ook dit jaar nog subsidie van de gemeente Zwolle? De gemeenteraad moet dit jaar een besluit nemen over de subsidiëring aan het park. "We willen graag verder. We zijn ons hard aan het ontwikkelen, maar ondersteuning door de gemeente is wel noodzakelijk", legt Patrick Verbaast uit in De Stentor. Hij runt het Ecodrome nu al twee jaar.

Toekomst

In 2012 lopen de huidige contracten met de gemeente af. In het voorjaar van 2011 moet daarom helemaal duidelijk zijn hoe de toekomst van Ecodrome eruit ziet. Stichting Namez (Natuur- en Milieueducatie Zwolle) heeft een toekomstvisie opgesteld en aangeboden aan wethouder Hennie Kenkhuis. Het rapport wordt op woensdagavond 9 december officieel gepresenteerd in het Ecodrome.

Ecodrome

Patrick Verbaast is positief over de toekomst van het Ecodrome. Na 110.000 bezoekers in 2008 daalde het bezoekersaantal de afgelopen. Maar de eerste weken van 2011 waren zo goed dat Verbaast verwacht het aantal van 2008 te kunnen evenaren. Of deze verwachting werkelijkheid wordt? Dat is nog even afwachten.

We willen graag verder
DagjeWeg.NL bezocht Ecodrome! Lees: Op expeditie in Zwolle

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 8 februari 2011 - 308