Peperdure vondst Tussen Kunst en Kitsch

Duurste ontdekking ooit van het tv-programma #tussenkunstenkitsch

Kostbare ontdekking Tussen Kunst en Kitsch Nieuws door

archief oud artikel 8 februari 2011 Opmerkelijk De opnames van Tussen Kunst en Kitsch leverden al vaker opmerkelijke en kostbare vondsten op. Recent kwam er een schilderij van Joost van Geel boven water. De waarde? Met 250.000 euro de duurste vondst ooit in de geschiedenis van het programma.

Dinsdag werd in het tv-programma EenVandaag de waarde van het ontdekte schilderij onthuld. Het schilderij met de titel Het handwerkstertje van de Rotterdamse kunstenaar, zakenman en dichter Joost van Geel heeft een waarde van 250.000 euro. Eerder rees het vermoeden dat het werk van Gabriël Metsu was, de leermeester van Van Geel. Na uitvoerig onderzoek schreef deskundige op het gebied van oude meesters, John Hoogsteder, het schilderij toe aan Joost van Geel.

Het schilderij toont een kantwerkstertje in een interieur. Van Geel zou maar vijftien schilderijen hebben gemaakt. Van zijn leermeester, Gabriël Metsu, is op dit moment een tentoonstelling te zien in het Rijksmuseum. Lees Herontdekking van een meester over deze tentoonstelling.

Bekijk woensdag de bewuste uitzending van Tussen Kunst en Kitsch om 20:30 uur op Nederland 1.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 8 februari 2011 - 2257