1

Opknapbeurt voor Amsterdamse Wallen

Aantal bordeelramen gaat flink omlaag #amsterdam

Nieuws door

archief oud artikel 9 februari 2011 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Het Amsterdamse Red Light District gaat flink op de schop. Van de oorspronkelijke 477 bordeelramen blijven er 293 over. In totaal verliezen 62 panden hun bestemming in de prostitutie. Dit staat in het dinsdag aangenomen bestemmingsplan.

De prostitutie in Amsterdam wordt de komende jaren geconcentreerd op en rond de Oudezijds Achterburgwal en het Singelgebied. De steegjes, het Oudekerksplein en de Enge Kerksteeg verliezen hun 35 ramen. De gemeente Amsterdam wil het gebied al veel langer aanpakken om de misdaad te bestrijden. De misstanden in de prostutie zijn nog altijd groot, vertelt stadsdeelvoorzitter Jeanine van Pinxteren in NRC. In de Molensteeg werkten een aantal jaren geleden nog de slavinnen van de vrouwenhandelaar Saban B. Met het nieuwe bestemmingsplan moet dit soort criminaliteit geen kans meer krijgen.

Operatie 1012

Het bestemmingsplan is waarschijnlijk pas in 2012 afgerond. Het postcodegebiede 1012, de Wallen, Damrak en Rokin, moeten dan een stuk chiquer zijn. De achtergrond van pandeigenaren en exploitanten wordt onder de loep genomen. Wie relaties heeft met verdachte activiteiten zoals vrouwenhandel en witwassen, krijgt geen vergunning. Daarnaast worden vage bedrijfjes zoals belwinkels en seksshops vervangen door sushibars, ontwerpbureau's, restaurants en modebedrijven. Ook het aantal coffeeshops gaat omlaag van 76 naar 50.

Ontdek de Wallen met het hilarische spelprogramma Sex in the city.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 9 februari 2011 - 195

Dit past bij 'Opknapbeurt voor Amsterdamse Wallen'