1

Stedelijk Museum tijdelijk open

Temporary #Stedelijk 2

Stedelijk Museum Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 2 maart 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Na alle negatieve berichten rondom het Stedelijk Museum is er nu weer iets om naar uit te kijken. Aanstaande donderdag opent het museum haar deuren voor de tweede tijdelijke tentoonstelling. Temporary Stedelijk 2: Making Histories brengt de collectie van het Stedelijk weer naar de bezoeker.

In Temporary Stedelijk 2 staat de collectie moderne en hedendaagse kunst van het Stedelijk Museum centraal. Door de kunstwerken van een speciaal omhulsel te voorzien, maakten de conservatoren het mogelijk om collectie weer zichtbaar te maken.

De kunstwerken zullen regelmatig wisselen, zodat bezoekers iedere keer weer iets anders zien. In de Erezaal hangen werken van Mondriaan, Matisse en Malevitsj. In deze presentatie is te zien hoe de kunstwerken ook de geschiedenis weerspiegelen. De omgang op de eerste verdieping is het decor van een schitterende installatie met fluorescerend licht van Dan Flavin.

Temporary Stedelijk 2

Temporary Stedelijk 2 is verder uitgebreid met een selectie bijzondere serviezen, bestek en tafelaccessoires en bestek. Eén zaal is ingericht met metalen meubelen. Tot wanneer de tentoonstelling duurt is niet duidelijk. Directeur Ann Goldstein legt uit in NRC Handelsblad: "Dit programma duurt voort totdat we weten wat de echte planning van de nieuwbouw gaat worden."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2 maart 2011 - 643