Geen Hyves voor museum

Tieners willen niet hyven met culturele instellingen

Musea Nieuws door

archief oud artikel 4 maart 2011 Cultuur Lekker hyven met je favoriete museum? Voor de meeste tieners geldt: Nee, bedankt! Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat de tieners op sociale netwerken niet op culturele instellingen zitten te wachten.

Culturele instellingen zien de sociale netwerken als een nieuwe kans om jongeren te bereiken. Maar uit het onderzoek 'Hoe cultureel is de digitale generatie?' blijkt dat dit weinig kans van slagen heeft. Ook virtuele rondleidingen en geluidsfragmenten op de culturele websites weten jongeren maar weinig te boeien. Toch is internet voor jongeren van 12 tot 18 jaar wel de belangrijkste informatiebron op het gebied van cultuur.

Interesse in cultuur

De populairste culturele onderwerpen van jongeren zijn muziek, tv-programma's en films. Concerten en klassieke monumenten zijn zelden het onderwerp van gesprek. Van invloed op de culturele interesse van tieners zijn ouders en vrienden. "Als de ouders en vrienden van tieners in het echte leven culturele instellingen of voorstellingen bezoeken, dan zijn tieners zowel online als offline cultureel actiever", schrijven de onderzoekers.

Op DagjeWeg.NL vind je alle musea van Nederland. Ook leuk voor jongeren!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 4 maart 2011 - 262

Dit past bij 'Geen Hyves voor museum'