1

Margot Frank in de spotlights

Nieuwe tentoonstelling #AnneFrankHuis

Anne Frank Huis Nieuws door

archief oud artikel 15 maart 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Anne Frank kent iedereen, haar zus Margot is misschien wat minder bekend. Nu is er in het Anne Frank Huis een tentoonstelling over de 'zus van' te zien.

De tentoonstelling Margot, zus van Anne is vanaf vandaag te zien in het Anne Frank Huis. De expositie bestaat onder meer uit foto's van Margot als baby, peuter en puber. Ook zijn haar fotoboek, kinderkalender en zwemdiploma te zien. Verder zijn er ansichtkaarten en brieven die 'de zus van' schreef aan vriendinnen en familie. In een video vertellen oude vriendinnen over haar. Zo blijft ook de herinnering aan Margot Frank levend.

Anne Frank Huis

Tot 4 augustus 1944 was het huis aan de Prinsengracht 263 een huis als alle anderen. Maar op die datum werden Anne en Margot Frank en hun familie opgepakt door de Duitse bezetter. Het dagboek van Anne Frank vertelt over het leven in hun geheime schuilplaats Het Achterhuis. Wie zich in het indrukwekkende leven van de onderduikers wil verdiepen, kan terecht in het Amsterdamse grachtenpand.

Ook kan het publiek haar fotoboek, kinderkalender en zwemdiploma bekijken

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 maart 2011 - 215