1

Verlies voor Stedelijk Museum

Samenwerking Broere Foundation beeïndigd #stedelijkmuseum

Stedelijk Museum Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 5 april 2011 Amsterdam, Noord-Holland Het Stedelijk Museum moet een collectie hedendaagse kunst weer inleveren. Deze collectie was een bruikleen van de Broere Foundation.

Het Stedelijk Museum Amsterdam mocht de collectie, met werken van onder anderen Marlene Dumas en Damien Hirst, houden op één voorwaarde. Het organiseren van de tweejaarlijkse kunstprijs The Vincent Award. Omdat het Stedelijk vorig jaar niet aan deze voorwaarde voldeed wilde de Broere Foundation de samenwerking beëindigen. Maandag bracht het museum een persbericht uit dat de samenwerking nu definitief ten einde is.

The Vincent Award

The Vincent Award is een initiatief van de Broere Foundation. Het Bonnefantenmuseum in Maastricht organiseerde de prijs al drie keer. In 2006 kreeg het Stedelijk Museum de organisatie in handen. Toen het museum vorig jaar naliet de prijs uit te reiken was de Broere Foundation op z'n zachtst gezegd niet tevreden.

De collectie van de Broere Foundation blijft nog twee jaar in het Stedelijk Museum Amsterdam hangen. Dit is in het belang van de kunstenaars. In 2010 krijgt de collectie mogelijk een plek in een ander museum.

DagjeWeg.NL volgt de ontwikkelingen het Stedelijk Museum Amsterdam op de voet. Lees ook:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 5 april 2011 - 209