Groene oase op Schiphol

#AirportPark op Schiphol geopend

Nieuws door

archief oud artikel 12 mei 2011 Opmerkelijk Schiphol, Noord-Holland Bij een uitstapje in de natuur denk je niet meteen aan Schiphol. Toch heeft de luchthaven sinds gisteren wel degelijk een prachtig groen park. Het Airport Park is volgens Schiphol het eerste luchthavenpark ter wereld.

Bepakt en bezakt naar Schiphol gereisd, ingecheckt en door de paspoortcontrole. Tijd om even bij te komen voor het vliegtuig vertrekt. Sinds woensdag kan dat in het Airport Park op Schiphol, een park met planten en bomen. Prinses Irene opende het park.

Groene beleving

Een 130 jaar oude boom wijst de weg door het Airport Park en alles wat deze te bieden heeft. Op de wanden moeten afbeelding van bekende parken het buitengevoel versterken. Ook projecties van vlinders, diergeluiden, fietsbellen en spelende kinderen dragen hier aan bij. In de met klimop beklede designstoelen relaxen de passagiers voor hun vlucht of eten wat in het Park Café. Natuurlijk koop je hier fair trade koffie, verse sappen en biologische broodjes. En wie echt van de zon wil genieten, die stapt het buitenterras op.

Laatst gewijzigd: 2011-05-17 08:25:21 · Gepubliceerd: 12 mei 2011 - 398

Dit past bij 'Groene oase op Schiphol'