Natuur Noord-Holland

UITgelicht

natuur in Noord-Holland (260)

Kinderboerderij De Ridder

purmerend, Noord-Holland  -  Het is een grote beestenboel op Kinderboerderij De Ridder. Op de oude stolpboerderij omringd door groene weilanden en een boomgaard wonen konijnen, schapen, pony's en nog veel meer dieren.

elke dag geopend 

Kinderparadijs

purmerend, Noord-Holland  -  Het Kinderparadijs is een ware avonturenspeelplaats waar kinderen hun handen uit de mouwen kunnen steken. Wat is nu mooier dan zelf een kampvuur maken? Wees klaar om vies te worden!

open op woensdag en zaterdag - soms geopend op zondag 

Dwaal tussen de betoverende vlinders van Vlindorado

waarland, Noord-Holland  -  Vlindorado is een indrukwekkende vlindertuin in de kop van Noord-Holland. Hier fladderen de mooiste vlinders rond in een tropische wildernis. Laat er één op je hand landen, sta oog in oog met tropische vogels en voer de vissen en schildpadjes!

geopend, elke dag geopend 

Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek

's-graveland, Noord-Holland  -  Haal de hemellichamen dichterbij met behulp van de twee telescopen van Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek. In het winterseizoen is er iedere vrijdagavond een sterrenkijkavond. Of kom op zondag naar de zon kijken met behulp van de zonnetelescoop.

soms geopend op vrijdag 

Oeverroute wandelen

purmerend, Noord-Holland  -  Geniet van de natuur en wandel langs de sloten, grachten en kanalen van Purmerend. De Oeverroute is een collectie verschillende wandelingen langs het water.

elke dag geopend 

Geitenboerderij De Ridammerhoeve

amstelveen, Noord-Holland  -  Op de de Geitenboerderij De Ridammerhoeve draait alles om, jawel, geiten! Voor wie graag geitenkaas wil proberen is dit the place to be!

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Historische rondvaart met gids door het pittoreske Hoorn

hoorn, Noord-Holland  -  Met de taxisloep van Watertaxi Hoorn kom je op elke gewenste plek. Zo ontdek je Hoorn van een bijzondere kant, want de sloep vaart naar diverse opstapplaatsen. Ook zijn er rondvaarten, door de grachten en over het Markermeer.

geopend op afspraak of bel +31 (0)6 46374059 

Pluktuin Bakkum

castricum aan zee, Noord-Holland  -  Een vrolijke bos verse bloemen pluk je zelf bij Pluktuin Bakkum. Fleurige tulpen in allerlei kleuren tot gladiolen en zonnebloemen: van het voorjaar tot de nazomer is er volop keuze.

geopend 's zondags gesloten 

Wijngaard De Amsteltuin

amstelveen, Noord-Holland  -  Pers de druiven van De Amsteltuin zelf met blote voeten in een grote bak en kom alles te weten over wijnen in deze wijngaard. Een zomerse plek in hartje Holland!

's zondags gesloten 

Birdroute Diemerbos - wie vindt de vogels?

diemen, Noord-Holland  -  Wie vindt de vogels op de Birdroute en heeft een vogeldiploma verdiend? Kinderen (en hun ouders) genieten volop op de Birdroute in het Diemerbos.

elke dag geopend 

Wetlands Safari - kanotochten

watergang, Noord-Holland  -  Ontdek de schoonheid van de Nederlandse natuur, net buiten Amsterdam. In Canadese kano's varen bezoekers door een 17e-eeuws landschap.

geopend, 18 maart t/m 30 september, 10:00 uur 

UITagenda Noord-Holland natuur

UITagenda

Activiteit toevoegenWat te doen? Bekijk de volledige Natuur Noord-Holland UITagendaWat te doen vandaag? Bekijk de tips van de redactie

zondag

29 mei 2022Open dag Fort bij SpijkerboorRondleiding met gids op Fort bij Spijkerboor (incl. entree)Rondleiding met gids op Fort bij Spijkerboor (incl. entree)Boottocht naar de eendenkooi van het NaardermeerRondleiding met gids op Fort bij Spijkerboor (incl. entree)Rondleiding met gids op Fort bij Spijkerboor (incl. entree)zondag 29 mei 2022

maandag

30 mei 2022Fietsen langs de Vogelboulevard - De Marel, TexelOrchideeën en weidevogels in Waalenburg - TexelBoottocht naar de aalscholvers van het NaardermeerVoorjaarswandeling in Waalenburg - De Marel, TexelBoottocht naar de aalscholvers van het NaardermeerRondleiding Stelling van Amsterdammaandag 30 mei 2022

dinsdag

31 mei 2022Fietsen langs de Vogelboulevard - De Marel, TexelOrchideeën en weidevogels in Waalenburg - TexelBoottocht naar de aalscholvers van het NaardermeerVoorjaarswandeling in Waalenburg - De Marel, TexelBoottocht naar de aalscholvers van het NaardermeerRondleiding Stelling van Amsterdamdinsdag 31 mei 2022

woensdag

1 juni 2022Orchideeën en weidevogels in Waalenburg - TexelBoottocht naar de aalscholvers van het NaardermeerVoorjaarswandeling in Waalenburg - De Marel, TexelBoottocht naar de aalscholvers van het NaardermeerRondleiding Stelling van AmsterdamBoottocht naar de aalscholvers van het Naardermeerwoensdag 1 juni 2022

donderdag

2 juni 2022Voorjaarswandeling in Waalenburg - De Marel, TexelBoottocht naar de aalscholvers van het NaardermeerRondleiding Stelling van AmsterdamBoottocht naar de aalscholvers van het NaardermeerBoottocht naar de aalscholvers van het NaardermeerBoottocht naar de eendenkooi van het Naardermeerdonderdag 2 juni 2022