1

Anton Corbijn wint cultuurprijs

Jury vindt hem "een unieke, multidisciplinaire kunstenaar" #corbijn

Nieuws door

archief oud artikel 16 juni 2011 Cultuur De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs wordt dit jaar uitgereikt aan fotograaf en filmmaker Anton Corbijn (1955). De jury vindt Corbijn een internationaal voorbeeld voor fotografen, ontwerpers en art directors. Met deze oeuvreprijs wint Corbijn tevens een bedrag van 75.000 euro.

The American

Corbijn begon zijn carrière in de jaren zeventig met het fotograferen van popconcerten. In de jaren tachtig werd hij beroemd door zijn werk in Londen, waar hij bekende muzikanten als U2, David Bowie en Miles Davis voor de lens had. In 2007 maakte hij zijn eerste speelfilm, Control, over de band Joy Division. Drie jaar later kwam de film The American met acteur George Clooney uit.

Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds reikt elk jaar een prijs uit aan een grootheid op cultureel gebied. Aan de prijs zit een geldbedrag van 75.000 euro verbonden en een CultuurFonds op Naam ter waarde van 75.000 euro. Bij dat laatste kan de winnaar zelf de naam en de doelstelling van het fonds bepalen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds wil op deze manier cultuur en natuurbehoud in Nederland stimuleren.

Benieuwd naar het werk van andere Nederlandse fotografen? Neem dan een kijkje in het Nederlands Fotomuseum.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 16 juni 2011 - 618

Dit past bij 'Anton Corbijn wint cultuurprijs'