Nederlands Film Festival opent met Bende van Oss

Festival voor de 31e keer in Utrecht #NFF

Het Nederlands Film Festival Nieuws door

archief oud artikel 17 juni 2011 Cultuur Utrecht, Utrecht De film De Bende van Oss opent de 31e editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht. Het festival start op 21 september en duurt tot en met 30 september.

De misdaadfilm De Bende van Oss is gebaseerd op historische feiten. De film vertelt het verhaal van Johanna van Heesch, gespeeld door Sylvia Hoeks, die verzeild raakt in 'de Ossche bende'. De bende zorgt voor een jarenlange golf van misdaad en moord door heel Nederland en is de aanleiding voor de val van het laatste vooroorlogse kabinet.

De Bende van Oss is vanaf 29 september te zien in de rest van Nederland

Première

De film is van regisseur André van Duren en wordt geproduceerd door Sigma Pictures. Naast Sylvia Hoeks spelen ook Marcel Musters en Frank Lammers een hoofdrol. Tijdens de feestelijke première is de film in diverse Utrechtse bioscoopzalen te zien. Vanaf 29 september verschijnt de film in de overige Nederlandse bioscopen.

Gouden Kalf

Elke laatste week van september staat Utrecht in het teken van de film. Het jaaroverzicht toont de films van het afgelopen jaar en ook talloze premières van nieuwe films. Het hoogtepunt van het festival is de uitreiking van de grote prijs van de Nederlandse film: Het Gouden Kalf.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 17 juni 2011 - 934