1

Zomervakantie start met files

Ook Antwerpen kampt met fileleed #files

Vakantieparken Nieuws door

archief oud artikel 1 juli 2011 Toerisme Uitgelaten kinderen op de achterbank, je hoofd nog vol van stress of je wel alle bagage mee hebt en rijen auto's die meter voor meter over het asfalt kruipen. De zomervakantie is begonnen en zoals vanouds is er groot fileleed tijdens het eerste weekend.

De regio Midden viert vanaf vandaag zomervakantie. Ongeveer 400.000 Nederlanders trekken dit weekend de grens over. Daardoor ontstaan veel files, ook in het buitenland. Vanmiddag om 14:00 uur melden tal van twitteraars hun frustraties over de files rondom Arnhem, Utrecht en Antwerpen. In een kwartier tijd is de totale filelengte in Nederland volgens de website van de ANWB opgelopen van 50 naar 86 kilometer en kruipt de teller gestaag richting de 100 kilometer.

De ring van Antwerpen staat vast vanwege een ongeluk tussen drie vrachtwagens

Werkzaamheden

Knelpunten zijn onder meer de A1 tussen Amsterdam en Apeldoorn, de A12 tussen Utrecht en Arnhem en de A28 tussen Utrecht en Amersfoort. Rijkswaterstaat werkt vanavond vanaf 21:00 uur aan de weg op de A2 tussen Utrecht en Den Bosch, waardoor er vermoedelijk opnieuw stapvoets gereden wordt. Ook bij de grensovergangen is het druk en staan de auto's in een rij. In België beginnen vandaag ook de schoolvakanties, waardoor er ook bij de zuiderburen veel files ontstaan. Het verkeer op de ring van Antwerpen staat momenteel vast vanwege een ongeval met drie vrachtwagens. Twee van de drie rijstroken zijn dicht.

Hand op de knip

Toch blijven ook dit jaar veel Nederlanders in eigen land. Door de financiële crisis houden veel vakantiegangers de hand wat steviger op de knip. Campings en bungalowparken doen het goed. Met name slapen op een boerencamping doet het dit jaar uitstekend.

DagjeWeg.nl biedt een keur aan leuke vakantiemogelijkheden. Een stedentrip met een hotelovernachtingen is zo geboekt. Of ga je liever naar het platteland en slaap je bij de boer? Alles is mogelijk. Vergeet ook niet onze overzichten van vakantieparken, bungalowparken en luxe vakantiehuizen.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 1 juli 2011 - 210