1

Rijksmuseum kijkt in brein Dick Bruna

Ook Nijntje op het witte doek #Rijksmuseum

Rijksmuseum Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 5 juli 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Pocketcovers, reclamemateriaal en kinderboeken van Dick Bruna maken voor een lange tijd deel uit van de collectie van het Rijksmuseum. De kunstenaar leent een groot deel van zijn oeuvre uit.

Hoe maakte Dick Bruna de bekende boekjes over het konijntje Nijntje? Door schetsen en uitgewerkte tekeningen van de kunstenaar zelf kan het Rijksmuseum de bezoekers vanaf vandaag mee nemen in het brein van Bruna. Het museum heeft een grote selectie van zijn oeuvre in langdurig bruikleen.

Ontwerpen voor pocketcovers, reclamemateriaal en kinderboeken van zijn hand, alles siert vanaf vandaag de Aanwinstenzaal in het Rijksmuseum. Dit voorproefje met 50 werken is te zien tot en met 29 augustus.

Kinderworkshop Dick Bruna

Kinderen mogen vanaf 23 juli tot en met 28 augustus meedoen aan de inloopworkshop Het Geheim van Dick Bruna. Ze leren kijken naar Bruna's werk en hoe hij met de meest simpele vormen het krachtigste beeld neerzette. Zelf maken de kinderen een stempel met de vorm van een vogel. Deze mag na afloop mee naar huis.

Annemies Broekgaarden, hoofd Publiek & Educatie: "Jong en oud worden geraakt door de kracht van het beeld van Dick Bruna: van Europa tot Japan, van China tot de VS. Aan de hand van werk van Dick Bruna en geïnspireerd door 17de-eeuwse meesters nemen wij de jonge bezoeker met een nieuwe workshop mee in een zoektocht naar de essentie van beeld, haar betekenis en zeggingskracht."

Nijntje krijgt ook een eigen bioscoopfilm

Eigen film

Nijntje krijgt ook een eigen bioscoopfilm. Dat meldt producent Warner Bros Nederland. In de film gaan Nijntje en haar vriendjes op speurtocht door de dierentuin en beleven ze allerlei avonturen. De film verschijnt in januari 2013 op het witte doek.

Nu te zien in het Rijksmuseum: De Meesterwerken

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 5 juli 2011 - 545