Tweekoppige slang geboren in De Oliemeulen

Dierenpark De Oliemeulen | Nieuws door

Diertje binnenkort door het publiek te bezichtigen #Tilburg

6 juli 2011 Opmerkelijk Tilburg, Noord-Brabant In het Tilburgse dierenpark De Oliemeulen is voor de tweede keer in negen jaar een slang met twee koppen geboren. Het dier kwam op 29 juni al ter wereld, maar vandaag werd de geboorte pas bekend gemaakt. De dierentuin wist niet of de slang het zou redden.

De twee hoofden maken onderling ruzie tijdens het eten

De slang is eigendom van een familie die het uitbroeden van de eieren toevertrouwde aan dierenpark De Oliemeulen. Negen jaar geleden kwam ook al zeldzame tweekoppige slang ter wereld in het dierenpark. Die was van het dierenpark zelf. Dit meldt de Telegraaf.

Vechten met elkaar

Tweekoppige slangen maken in de natuur weinig kans om uit te groeien tot een volwassen slang. Hun reactiesnelheid is te traag en tijdens het eten vechten de hoofden met elkaar om de prooi. In gevangenschap maken de zeldzame slangen een betere kans om te overleven. De pasgeboren slang maakt het goed en is binnenkort te bezichtigen in het dierenpark. Het diertje heeft nog geen naam.

Naast dat je slangen ook in de dierentuin kan zien, is het zeker ook de moeite waard om eens een kijkje te nemen in Reptielenzoo Iguana Vlissingen.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-07-06 17:09:05 - 1262