De grote en kleine kapitein

Zomertip 1: het water op! #zomervakantie

Met een bootje door de Biesbosch Redactioneel door

archief oud artikel 11 juli 2011 Toerisme Of je nu groot of klein bent, de kapiteinspet past iedereen. Ontdek deze zomervakantie de uitdaging op de Nederlandse wateren. Gezellig met het gezin in een sloepje of in een brandweerboot!

Geruisloos glijden de sloepen van Bootje Gezond door het water vanaf Geertruidenberg. De boten zijn milieuvriendelijk, omdat ze elektrisch worden aangedreven. Dat is pas groen genieten! Het Nationaal Park De Biesbosch is vlakbij en een prachtig decor voor een zomerse dag. In het natuurgebied leven een grote variatie aan watervogels en ook de bever is in het gebied teruggekeerd. Met hele gezin of zelfs de hele familie dit mooie stukje Nederland beleven? Bootje Gezond stelt leuke arrangementen op maat samen. Zoals een gevulde picknickmand voor onderweg...

Zomers weekendje

Nog wat vrije dagen over? Dan verzorgt Bootje Gezond graag een extra verrassing, namelijk een overnachting in de Biesbosch! Bij één van de twee overgebleven boeren in het gebied gaat de vakantie lekker back to basic. Sla een tentje op voor een avontuurlijk weekendje kamperen. En 's nachts wanneer het donker is, dan komen de bewoners van de Biesbosch tot leven. Ontmoet de bevers tijdens een duistere excursie. Liever iets dichter bij de bewoonde wereld? Er zijn ook diverse overnachtingen te boeken aan de rand van de Biesbosch. Bootje Gezond regelt het.

Voor de kleine kapitein

De kids kruipen zelf achter het roer en zoeken het avontuur bij MiniHaven De Schatberg. Op de ruime openbare recreatieplas bij Landal Domein De Schatberg varen de verschillende bootjes rond. Na een korte instructie stapt ieder kind, tot negen jaar onder begeleiding, als kapitein aan boord. Ze zijn niet verbonden aan touwtjes of rails, nee, ze varen echt een eigen route. En papa en mama? Die mogen de taak van matrozen op zich nemen, want er passen maximaal vier personen op het schip. Aan boord ligt de Marifoon klaar en een kompas. Zo verdwalen de kleine schippers niet! De MiniHaven ligt aan het zwemmeer, wat gescheiden is van de bootjes. Daarbij horen een zandstrand, ligweide en speeltuinen. Alles voor een zomers dagje uit!

Behalve in Sevenum is er ook in MiniHaven in Brunssum. Ook bij MiniHaven Schutterspark heb je absoluut geen vaarbewijs nodig. Nee, ook de kinderen niet! Vanaf 9 jaar mogen zij zelf een stoer schip uitkiezen en zonder begeleiding het water op. Word het de stoere sleepboot of het luxe cruiseschip? Of misschien trek je er wel op uit in een rode brandblusboot. Helemaal spannend is een tochtje in het donker. Als het 's avonds donker is mag je namelijk gewoon varen in de MiniHaven Schutterspark. Gelukkig gaan er wel lichtjes aan!

Meer tips voor de zomervakantie vind je op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 11 juli 2011 - 509