1

Laatste gewonden Twente-stadion uit het ziekenhuis

Stadionramp zorgt voor miljoenenverlies FC Twente #grolschveste

De Grolsch Veste Nieuws door

archief oud artikel 13 juli 2011 Sport Enschede, Overijssel De laatste vijf bouwvakkers die vandaag uit het ziekenhuis zijn ontslagen, maken het goed. Ze raakten vorige week donderdag gewond toen een deel van het dak van De Grolsch Veste instortte. In totaal raakten vijftien mensen gewond. Twee van hen overleden aan hun verwondingen.

Verboden terrein

Voetbalstadion De Grolsch Veste is de komende twee weken verboden terrein. De politie onderzoekt nog de oorzaak van de instorting. Het opruimen duurt nog enkele weken. Eind augustus verwacht De Onderzoeksraad voor Veiligheid meer te weten over de oorzaak van dit drama.

"Twente lijdt enorme financiële schade"

Financiële klap

Het stadiondrama is een financiële klap voor FC Twente. Dat zegt clubvoorzitter Joop Munsterman. Volgens hem loopt het kostenplaatje in de miljoenen. De voetbalclub mist inkomsten, omdat het stadion tijdelijk onbruikbaar is. FC Twente is afhankelijk van andere clubs voor onderdak. De eerste Champions League wedstrijden worden vermoedelijk in het stadion van de Duitse voetbalclub FC Schalke 04 gespeeld. Dat stadion ligt op een uur rijden van Enschede. Het is nog niet bekend of De Grolsch Veste op tijd beschikbaar is voor de eerste Eredivisiewedstrijden, 13 en 27 augustus.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 13 juli 2011 - 130