Tussen hooi en ijs

Zomertip 3: ontdek het boerenlandleven! #zomervakantie

Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe Redactioneel door

archief oud artikel 25 juli 2011 Toerisme Ruinerwold, Drenthe Krijg het ultieme vakantiegevoel en proef van het goede boerenlandleven. Verken de natuur met het gezin op een trekker, een familiefiets of in het doolhof.. Trek in de zomervakantie naar Drenthe!

In Ruinerwold ligt tussen groen en landelijkheid Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe. Het boerengevoel wordt direct voelbaar wanneer je het erf betreedt. Bij de Drentse Koe is namelijk een melkveeboerderij gevestigd. De melk van zeventig koeien gebruiken eigenaren Erik en Lydia voor het maken van overheerlijk ijs.

Wat de boer niet kent..

Terwijl de ouders zich op het terras settelen en genieten van allerlei landelijke producten, vliegen de kinderen erop uit. Naast de boerderij is een grote speeltuin met boerenthema. De kids rijden rond in traptractors, melken koeien en vermaken zich opperbest in de klimtoestellen. Zijn de ouders uitgerust? Vervolg de ontdekkingstocht en huur een familiefiets! Fiets door Ruinerwold en zoek met het hele gezin naar één van de twaalf metalen kokers, die verstopt zijn door het hele dorp. Volg de coördinaten en ontcijfer de cryptische tekens.. spanning en sensatie verzekerd!

Blijft het boerengevoel nog een beetje uit? Probeer dan de boerenbiljart eens. Stoot met een bezemsteel de bal in het gat. Maar kijk uit, want er lopen koeien en schapen in de weg! Mocht de boerenbiljart niet helpen om het boerengevoel op te vijzelen, dan is er altijd nog het maïsdoolhof. Dit doolhof is leuk voor jong en oud. Met een vragenspel doolt de bezoeker rond in het maïsveld van anderhalve hectare groot. En na al die activiteiten wordt de inspanning natuurlijk beloond met een overheerlijk, zelfgemaakt ijsje..

Goud en frisbees

Speelboerderij De Drentse Koe is niet de enige met bijzondere activiteiten: ook IJsboerderij De Oude Deel in Voorthuizen (Gelderland) onderscheidt zich. Trommel de familie bij elkaar en ga bijvoorbeeld goud zoeken. Met een metaaldetector gaat iedereen op zoek naar het gouden ei en de verstopte munten. Om het nog een tikkeltje spannender te maken, is het spel ook 's nachts te spelen.

Iets wat je spectaculair kunt noemen, is het 'mais sjezen'. Met een robuuste skelter ontdek je het woeste parcours. Mais sjezen is iets voor de echte durfals, want je vliegt over bulten en door kuilen. Liever iets rustiger aan doen? Probeer dan eens het disc golfen eens. Disc golfen is een variant op het boerengolf. Met frisbees gaan de spelers op pad. In zo min mogelijk worpen moet de frisbee in de 'polehole' gegooid worden. Een polehole is een ronde, metalen mand op een standaard. Probeer dan maar eens raak te gooien..

Trekt het boerenlandleven, maar is Drenthe of Gelderland te ver rijden? Zoek activiteiten op een boerderij in de omgeving!

Laatst gewijzigd: 2012-05-02 09:07:48 · Gepubliceerd: 2011-07-14 10:59:53 - 1101