1

Dagje Middelburg in de zomervakantie

Beklim de Lange Jan of maak een ritje met de paardentram

Redactioneel door

archief oud artikel 5 oktober 2011 Cultuur Middelburg, Zeeland Boterbabbelaars, oesters en de prachtige Zeeuwse kust maken Zeeland tot een heerlijke bestemming voor een dagje weg. Kijk ook eens verder dan de kust en trek de provincie in voor een bezoek aan Middelburg. Beklim de Lange Jan, maak een ritje met een paardentram of ontdek waar de naam Vleeshal vandaan komt.

Cultuur

Die Zeeuwen weten wel hoe ze een leuk museum maken. Twee musea steken met kop en schouders boven de andere uit. Eén daarvan is De Vleeshal. Hoewel de naam anders doet vermoeden, vind je geen lappen rood vlees, maar moderne kunst. De buitenkant van het gebouw is ontworpen in de gotische stijl en dat geeft een mooi contrast met de vernieuwende kunst die binnen te zien is. Voor stoere mannen is er het Nationaal Voetbalmuseum. Het museum toont magische voetbalmomenten, fantastische foto's en waardevolle museumstukken. Ook de nieuwste games vind je hier. Trap zelf een balletje of geef net als Jack van Gelder commentaar in de Commentatorstudio. Ook het Verrekijkermuseum en het Zeeuws Museum zijn zeker het bezoeken waard.

Must-see

Typisch Zeeuws is de paardentram. In de zomermaanden rijdt er elke dag een paardentram door het centrum van Middelburg. Je kunt kiezen voor een ritje met of zonder gids. De gids vertelt van alles over de bijzondere monumenten en de geschiedenis van Middelburg. De tram vertrekt vanaf mei tot en met oktober elke dag om 14:00 uur vanaf The Tourist Shop. Je ontdekt nog meer van Middelburg met een bezoekje aan de Lange Jan. Al van ver zie je hem trots over Middelburg uitkijken. De toren is 90,5 meter hoog en om boven te komen moet je 207 treden beklimmen. Op heldere dagen kun je vanaf de Lange Jan zelfs de omringende Zeeuwse eilanden zien.

Actief

Wie durft het avontuur aan in Middelburg? KlimAvontuur Middelburg is namelijk niet voor watjes! Klimmen, abseilen, de vertrouwenssprong en het hoogteparcours, allemaal even spannend. Dit klimpark biedt genoeg uitdaging met verschillende hindernissen. Klim op zeven meter of misschien wel op tien meter hoogte. Wegpiraten slaan hun slag bij Indoor Karting Middelburg. Hier scheur je met een kart over een circuit van 550 meter lang. Met de karts van 200 cc bereik je al snel de zestig kilometer per uur.

Kids

Middelburg heeft zelfs zijn eigen pretpark: Mini Mundi! Echte durfals leven zich uit in de achtbaan, de schommelschuit of de 10 meter hoge ballontoren. Ook als het regent is er genoeg te beleven in de indoor speeltuin. Botsauto's, een klimtoren, een springkussen en een reuze blokkenhoek voor de kleintjes. Nieuw is Miniatuur Walcheren. Een soort Madurodam, maar dan van het eiland Walcheren. Hier zie je de Lange Jan in het klein. Behalve van spelen, krijgen kinderen vaak ook niet genoeg van dieren. Vogels zijn niet zo knuffelbaar, maar wel heel mooi. Bekijk de prachtigste soorten in Utropia. In de enorme tuin staan allerlei tropische planten (zelfs vleesetende planten) en er vliegen exotische vogels rond. Er zijn bijvoorbeeld toekans en veel verschillende papegaaiensoorten. Kinderen kunnen er een speurtocht maken en zo van alles leren over de flora en fauna in het park. 

Hotels

Het staat vast: Middelburg is prachtig. Wil je nog wat langer genieten van deze heerlijke Zeeuwse stad? Blijf dan overnachten. Een mooie plek om te slapen is Guesthouse 1560. Dit hotel bevindt zich in waarschijnlijk het oudste gebouw van Middelburg. Toch zijn alle luxe voorzieningen, zoals WiFi en een eigen badkamer, aanwezig. Hotel De Nieuwe Doelen ligt naast het treinstation van Middelburg en is daardoor goed bereikbaar. Bij mooi weer is het terras een prachtige plek voor gasten om te genieten van het ontbijt of een verfrissend drankje. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke hotels in Middelburg.

Vind nog veel meer leuke uitjes in Middelburg!

Laatst gewijzigd: 2013-05-27 16:34:14 · Gepubliceerd: 5 oktober 2011 - 5143