1

Geen powerboatraces in Den Helder

Grand Prix of the Sea gaat niet door #powerboatraces

Varen Nieuws door

archief oud artikel 26 juli 2011 Sport Den Helder, Noord-Holland De Grand Prix of the Sea gaat dit jaar niet door. De organisatie van depowerboatraces op het Marsdiep bij Den Helder liep door bezwaren van de Waddenvereniging veel vertraging op.

Van de provincie Noord-Holland kreeg de organisatie van de Grand Prix of the Sea een vergunning voor vijf jaar. Op het Marsdiep bij Den Helder zou de race van start gaan, totdat de Waddenvereniging protest aantekende. De vereniging verzocht de Raad van State om de vergunning in te trekken, omdat de races schade zouden aanrichten aan de beschermde Natura 2000-gebieden.

Oordeel powerboatraces

De Raad van State stelde de provincie Noord-Holland in het gelijk, omdat die na uitgebreid onderzoek concludeerde dat de natuur geen schade zou lijden. Maar voor de organisatie van de Grand Prix of the Sea komt deze uitspraak te laat. Door de opgelopen vertraging is het niet meer mogelijk om de races te organiseren.

"Het tijdsbestek waarbinnen de teams moeten zorgen dat hun schepen en logistieke ondersteuning naar Nederland moeten worden vervoerd is nu te kort geworden. Sponsoren moeten wereldwijd hun partners en gasten uit kunnen nodigen. Ook voor de eigen organisatie geldt dat de realisatie van een aantal onderdelen van het programma door de tijd nagenoeg niet meer te realiseren zijn. Vele cruciale besluiten hadden al genomen moeten worden." Het evenement verschuift nu naar 2012.

"Vele cruciale besluiten hadden al genomen moeten worden"
Ook zin in een dagje varen? Doe inspiratie op met DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-07-26 08:04:55 · Gepubliceerd: 26 juli 2011 - 326

Dit past bij 'Geen powerboatraces in Den Helder'