Bouw mee aan Orientalis

#Orientalis vraagt publiek om donaties

Museumpark Orientalis Nieuws door

archief oud artikel 3 augustus 2011 Geschiedenis Heilig Landstichting, Gelderland Museumpark Orientalis heeft grote ambities. Voor 2012 wil het museum nog aantal projecten realiseren en vraagt daarbij de hulp van het publiek. Iedereen kan een project naar keuze sponsoren, zoals de bouw van een Boeddhistisch Paviljoen.

In tijden van culturele bezuinigingen zoeken veel musea naar alternatieve geldpotjes, van speciale vriendenprojecten tot het zogenaamde 'crowdfunding'. Ook Museumpark Orientalis gebruikt dit laatste om geld binnen te halen voor nieuwe projecten. Maar niet vanwege de bezuinigingen. "Nee, daar hebben wij geen last van, omdat wij toch niet in de basisinfrastructuur zaten", legt Carmen de Munnik, woordvoerster, uit. Het museum, dat sinds juni tijdelijk open is, wil in 2012 een aantal projecten realiseren en vraagt hierbij de hulp van onder anderen het publiek. Maar ook via de overheid en een mecenasprogramma hoopt het museumpark het benodigde geld binnen te halen.

Crowdfunding

Via een speciale donatiesite roept Orientalis geïnteresseerden op om te doneren aan een bepaald project. Zo kun je een steentje bijdragen aan de herinrichting van het Joodse dorp of aan de renovatie van een Syrische tempel. De mogelijkheden zijn divers en de bedragen ook. In totaal hoopt Orientalis 1 miljoen euro op te halen met de verschillende projecten. Maar het gaat het museumpark niet alleen om het geld wat de actie opbrengt. "We denken dat het draagvlak voor het museum heel belangrijk is en dat willen we dan ook zo breed mogelijk inzetten. Het museum is nu in het weekend open en ook dat willen we bekend maken bij een breed publiek. Dat is dus ook een doel, het museum bekender maken bij het publiek", legt De Munnik uit.

Projecten

Door de actie over verschillende projecten te verdelen wil Orientalis ook diverse groepen aanspreken. "Ik kan me voorstellen dat een hindoeïstische gemeenschap meer voelt voor een project zoals de bouw van een Hindoe tempel", vertelt Carmen de Munnik. Het museum gaat zich richten op vijf wereldreligies. Na een jaar lang renoveren opende het park op 24 juni 2011 weer haar deuren. Tot oktober dit jaar is Orientalis toegankelijk voor publiek. Daarna gaat de renovatie door tot de definitieve heropening in 2012.

Laatst gewijzigd: 2011-08-03 13:25:33 · Gepubliceerd: 2011-08-02 14:26:16 - 168