Komende winter massaal naar de zon

Vakantiegangers boeken nu al hun vakantie voor de #winter

Wintersport Nieuws door

archief oud artikel 22 augustus 2011 Toerisme Geen zomer in Nederland? Dan maar de zon opzoeken in de winter. Zo denken waarschijnlijk veel vakantiegangers. Volgens het onderzoeksbureau GfK Travelscan blijkt dat veel vakantieliefhebbers nu al hun vakantie plannen voor komende winter. Met als favoriete bestemming de zon.

De winterzon wint het van de traditionele wintersport. Spanje staat bovenaan in de lijst. De Antillen en Egypte staan op plaatsen vier en vijf in de top tien vakantiebestemmingen voor komende winter. Massaal zoeken Nederlanders de zon op. In verhouding met afgelopen jaar is het aantal vroege vakantieboekingen in het winterseizoen met dertien procent gestegen.

De winterzon wint het van de traditionele wintersport

Griekenland favoriet in de zomer

Deze zomer waren Spanje, Turkije en Griekenland de drie grote favorieten onder de Nederlandse vakantiegangers. Opvallend waren de boekingen naar Griekenland. Bijna dertig procent meer mensen boekten dit jaar een vakantie naar Griekenland ten opzichte van vorig jaar. Egypte deed het dit jaar slecht als vakantiebestemming. Vanwege de onlusten in het land daalde het aantal vroegboekers met 22 procent.

Op zoek naar een leuk winterbestemming? Bekijk ons overzicht van luxe vakantiehuizen.

Laatst gewijzigd: 2011-08-22 14:13:09 · Gepubliceerd: 22 augustus 2011 - 182