1

Anne Frank-boom bloeit weer

Stronk van de kastanjestam zit vol met nieuwe loten #annefrank

Anne Frank Huis Nieuws door

archief oud artikel 23 augustus 2011 Natuur Amsterdam, Noord-Holland Tot aan haar deportatie keek Anne Frank regelmatig naar de kastanjeboom die bij het achterhuis stond. In de jaren daarna groeide de boom volop, totdat een agressieve zwam de boom aantastte. Vorig jaar waaide de boom om en het leek het einde voor de Anne Frank-boom te zijn. Maar nu zijn er nieuwe loten ontdekt in de stronk.

Of één van de loten ook daadwerkelijk uitgroeit tot een nieuwe Anne Frank-boom, is nog de vraag. Het hangt er onder meer vanaf of de kastanje bestand is tegen de agressieve zwam. Toch is de Stichting Wereldboom die de kastanje verzorgt, vol goede moed. De circa dertig loten zijn inmiddels rond de twee en een halve meter lang.

De loten zijn ongeveer twee en een halve meter lang

Boom wordt wereldnieuws

De Anne Frank-boom werd wereldnieuws toen het Amsterdamse stadsdeel Centrum en de Anne Frank Stichting de boom wilden kappen. Dit zorgde voor veel verzet en de boom mocht blijven. De Stichting Wereldboom zet zich in voor oude bomen, ook voor de Anne Frank-boom. De stronk werd vlak na het omwaaien door de stichting bemest en de loten kregen een behandeling tegen schadelijke beestjes.

Laatst gewijzigd: 2011-08-23 16:58:23 · Gepubliceerd: 23 augustus 2011 - 399