Tropenmuseum op maandag dicht

Bezuinigingen brengen #Tropenmuseum in het nauw

Tropenmuseum Nieuws door

archief oud artikel 30 augustus 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Voortaan is het Tropenmuseum op maandag gesloten. Door de bezuinigingen ziet het museum geen andere oplossing.

Gisteren was de laatste keer dat het Tropenmuseum op maandag was geopend. Vanaf 1 september 2011 is het museum op de eerste dag van de week gesloten. Door de bezuinigingen ziet het museum geen andere oplossing. Het Tropenmuseum maakt deel uit van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT). De bezuinigingen van het ministerie van Buitenlandse Zaken op ontwikkelingssamenwerking treffen ook het KIT. Het KIT heeft inmiddels bezwaar gemaakt tegen de bezuinigingen.

Reis door de tijd

In het Tropenmuseum zijn de mooiste verhalen en voorwerpen te vinden uit de hele wereld. De bezoeker reist door de tijd en de wereld. Een ontdekkingstocht langs de meest uiteenlopende culturen en het dagelijks leven van mensen ver weg.

Het KIT heeft inmiddels bezwaar gemaakt tegen de bezuinigingen
De bezuinigingen op de culturele sector brengt ook andere musea in het nauw. Het Wereldmuseum wil bijvoorbeeld een deel van haar collectie verkopen om zo minder afhankelijk te zijn van subsidies. Lees: 'Te koop: collectie Wereldmuseum Rotterdam'.

Laatst gewijzigd: 2011-08-30 08:59:36 · Gepubliceerd: 30 augustus 2011 - 383