1

TwentseWelle twee weken gesloten

Museum #TwentseWelle sluit twee weken vanwege verbouwing

Museum TwentseWelle Nieuws door

archief oud artikel 30 augustus 2011 Cultuur Enschede, Overijssel Het museum TwentseWelle sluit twee weken haar deuren. "Zo kunnen we in één keer allerlei kleine aanpassingen doen."

Van 5 september tot en met 18 september 2011 gaat het museum TwentseWelle twee weken dicht. Volgens het museum is dit nodig om het museum te verbeteren. "Zo kunnen we in één keer allerlei kleine aanpassingen doen", vertelt woordvoerster Wilma Tempelman.

Verbeteringen

"We gaan wat doen met de lichtinval, zodat de collectie nog beter te zien is. Ook is er in het museum een gevaarlijk trapje, dat gaan we oplossen." Daarnaast zijn in het museum op verschillende computers allerlei diorama's (voorstellingen) te bekijken. "Die worden nu aangesloten op één computer en daardoor minder gevoelig voor storingen." De laatste verbetering die nodig is, is die aan de logistiek. "We gaan er voor zorgen dat nieuwe tentoonstellingen veel sneller gewisseld kunnen worden."

Prehistorie

Het museum TwentseWelle vertelt het levenserhaal van Twente. Het verhaal begint al in de prehistorie, toen daar nog wolharige mammoeten leefden. Ook is er een oud boerderijtje waar je naar binnen kunt en leer je in het museum hoe een stoommachine werkt.

"Ook is er een gevaarlijk trapje, dat gaan we oplossen"
Vind nog veel meer uitjes in Twente!

Laatst gewijzigd: 2011-08-30 12:30:14 · Gepubliceerd: 30 augustus 2011 - 233