1

Bruisend stadsfeest Doetinchem van start

Grootste gratis festival van de Achterhoek viert 25-jarig jubileum

Wijnroutes in de Achterhoek   Nieuws door

1 september 2011 Cultuur Doetinchem, Gelderland Het grootste gratis evenement van de Achterhoek is in volle gang. Het stadsfeest van Doetinchem wordt dit jaar voor de 25e keer gevierd en duurt daarom een dag langer dan voorgaande jaren. Tot en met zondag 4 september kunnen bezoekers genieten van circus, theateracts en live muziek.

In de binnenstad van Doetinchem is het al flink druk. Na de aftrap met het spetterende optreden 'The Wall', een eigen uitvoering naar het origineel van Roger Waters, zit de sfeer er goed in. Er worden ruim 80.000 bezoekers vanuit de hele Achterhoek verwacht. Het stadsfeest in Doetinchem stamt uit 1986. De feeststad vierde toen voor het eerst dat het 750 jaar geleden stadsrechten kreeg van graaf Otto II van Gelre. Vanwege het grote succes, wordt dit feest elk jaar herhaald.

Theater en picknicken

De komende dagen kan het publiek genieten van theateracts, circusvoorstellingen en live bands. Het Mark Tennant Park doet dit jaar voor het eerst mee in de festiviteiten en is het decor voor de circusartiesten, rapmuzikanten en het 'Picknick in the Park'.

Jaarlijkse Dancetour

Op het Simonsplein vindt de Dancetour plaats, waar verschillende dj's optreden. Ook staat er een X-factorshow voor kinderen op het programma en treedt de winnaar van 'The Voice of Holland', Ben Saunders, op. Het jaarlijkse Bleekpopfestival vindt zoals gewoonlijk plaats op De Bleek met pop, rock en dancemuziek. Ook wordt hier een spetterende vuurwerkshow gegeven dankzij de kermisexploitanten.

Workshop circusartiest

Naast het luisteren en kijken naar de verschillende acts, kunnen bezoekers ook zelf de handen uit de mouwen steken. Zo worden er verschillende workshops gegeven, waaronder boomschilderen en salsadansen of kruip in de huid van een circusartiest. Op zondag zijn de winkels in de binnenstad open en zijn er ook verschillende kraampjes en een restantenmarkt te bezoeken.

Het hele weekend is er uiteenlopend vermaak. Van circusacts tot live muziek.
Lees al het nieuws over de Achterhoek.

Laatst gewijzigd: 2011-09-01 16:41:51 · Gepubliceerd: 2011-09-01 12:51:22 - 297