Weer tijd voor wintersport!?

Skiën, snowboarden en après-skiën in de mooiste wintersportgebieden

Wintersport Redactioneel door

archief oud artikel 7 september 2011 Toerisme De zomer is voorbij, en dat merken we niet alleen aan het weer. De wintercollecties hangen alweer in de winkeletalages en reisorganisaties adverteren met wintersportvakanties. Ben je op zoek naar de ultieme skivakantie? Met Wereldvakantiehuizen.NL vind je een vakantiehuis in de buurt van de beste wintersportgebieden. Boek met vrienden of familie een huis helemaal voor jullie alleen. De keuze is gigantisch! Wordt het langlaufen in de Franse Alpen of (après-)skiën in het Duitse Winterberg?

Les Trois Vallées (Frankrijk)

Hoog in de Alpen vind je Les Trois Vallées, een waar skiparadijs. Met ruim zeshonderd kilometer piste is Les Trois Vallées het grootste skigebied ter wereld. Talrijke activiteiten worden aangeboden in de omgeving: bergbeklimmen, wandeltochten, tochten per hondenslee en langlaufen. Hier is voor beginners, gevorderden, snowboarders, freestylers en après-skiërs veel te beleven.
Op 150 meter van de piste, aan de dorpsrand van St. Martin de Belleville, ligt het goed uitgeruste Chalet Paradis de St. Martin. Dit huis, groot genoeg voor twaalf personen, is van alle gemakken voorzien. Vanuit St. Martin ben je direct in het skigebied Les Trois Vallées, terwijl je toch kunt genieten van de gezelligheid van dit typische bergdorp. Breng de dag door op de piste en relax 's avonds in je eigen sauna. Restaurants, cafés en een supermarkt zijn op loopafstand.

Liever een ander huisje? Bekijk alle vakantiehuizen in de Alpen.

Bekijk alle vakantiehuizen op LuxeVakantiehuizen.NL

Jungfrau Region (Zwitserland)

In de Alpen vinden we ook Jungfrau Region, dat bestaat uit de skigebieden van de plaatsen Interlaken, Wengen en Grindelwald. Jungfrau Region is een wintersportgebied van 213 kilometer met misschien wel de meest spectaculaire bergtoppen in de Alpen. De gevorderde skiër kan zich hier goed uitleven. Eén van de bekendste afdalingen is de Lauberhorn, een rode piste van maar liefst 2900 meter lang. Een grote uitdaging! Ook voor kinderen en beginners zijn er genoeg oefenweides en blauwe pistes.
Chalet Bärefalli ligt op de Kirchbühl op ongeveer vijftien minuten loopafstand van het centrum van Grindelwald. De skipiste loopt direct langs de deur! Deze comfortabele woning voor zes personen beschikt over drie slaapkamers en evenveel badkamers. Vergeet de wachtrijen in hostels of pensions, in dit appartement heb je alles voor jezelf! Houd je van mooie pistes en een prachtig uitzicht, dan is dit de plek voor jou!

Vind nog meer vakantiehuizen in Grindelwald.

Wilder Kaiser-Brixental (Oostenrijk)

Oostenrijk blijft toch wel het favoriete wintersportland van Nederlanders. Dat is ook niet zo vreemd! Oostenrijk is makkelijk met de auto te bereiken en heeft ongelooflijk mooie pistes en knusse chalets. Skigebied Wilder Kaiser-Brixental ligt in het hart van de Kitzbüheler Alpen en is het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Met 279 kilometer piste en 180 kilometer langlaufloipe zijn alle vormen van wintersport hier te beoefenen. Vanuit Landhuis Karin in Söll sta je zâ op de piste. Ook leuk: in Söll kun je op sommige avonden nog een afdaling maken op een verlichte helling!

Winterberg (Duitsland)

Dichter bij huis vind je skigebied Winterberg. Vanuit het oosten van Nederland sta je er in twee uur. Omdat het zo dichtbij is, is Winterberg een zeer geliefde wintersportbestemming bij Nederlanders. Veel cafés en restaurants zijn in bezit van Nederlanders en je vindt er zelfs een Nederlandse skischool. In sommige uitgaansgelegenheden treden Nederlandse artiesten op. De Duitse feesttempel Alpenrausch mag zich de grootste après-skikroeg van de wereld noemen.
Enthousiast geworden? Boek dan nu meteen een vakantiehuis in Winterberg!

Lees alles over wintersport op DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2017-06-27 16:28:31 · Gepubliceerd: 2011-09-06 16:03:25 - 662