Dierenpark Emmen gaat verhuizen!

Dierenpark Emmen gaat verhuizen | Nieuws door

Dierenpark mag eindelijk verhuizen. De massale uittocht van dieren begint.

7 september 2011 Natuur Emmen, Drenthe Het gemeentebestuur van Emmen geeft Dierenpark Emmen toestemming om te beginnen met het vernieuwen van de dierentuin. Het groene licht maakt een einde aan een lange reeks discussies van de afgelopen maanden.

Ondanks een gat in de begroting, mag de dierentuin beginnen met de vernieuwingen

Eindeloze discussies speelden er tussen de gemeenteleden en Dierenpark Emmen. Eind vorig jaar hielp de gemeente de dierentuin al uit de brand door een lening te geven van 22 miljoen euro. Dit voorkwam een faillissement van het park. Ook de overheid gaf 8,5 miljoen euro aan het grootste dierenpark van het Noorden. De grote vraag was of de gemeente toestemming geeft voor de nieuwe plannen van het park, die erg veel geld kosten, maar wellicht noodzakelijk zijn om het park draaiende te houden.

Verhuizen

Dierenpark Emmen maakte in 2007 al bekend dat het park het centrum van Emmen ging verlaten. De dierentuin moet namelijk kunnen groeien om met zijn tijd mee te gaan. Op de Es krijgt de dierentuin een oppervlakte van 40 hectare grond, waar het een Belevenispark wil worden. Een combinatie tussen een pretpark en een dierentuin. Deze plannen mogen nu dus van start gaan.

Ontbrekende miljoenen

Het dierenpark denkt zo'n 205 miljoen euro nodig te hebben voor de verhuizing en de nieuwbouw. Er ontbreekt nog 25 miljoen euro. Ondanks dit gat in de begroting, heeft het gemeentebestuur van Emmen vandaag toestemming gegeven om met het project te beginnen. Het dierenpark heeft nog drie maanden de tijd om de ontbrekende miljoenen bij elkaar te rapen. De verhuizing moet in 2014 klaar zijn.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-09-07 15:55:09 · Gepubliceerd: 2011-09-07 14:23:55 - 425