Stop met dat getoeter!

Voel het ritme van de haven |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Nooit meer uitzwaaien onder getoeter in Rotterdamse haven.

7 september 2011 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Als het aan de Rotterdamse buurtbewoners ligt, stopt het traditionele getoeter van uitvarende schepen nog vandaag. Het Havenbedrijf Rotterdam heeft het schip MS Rotterdam gevraagd de scheepshoorn het zwijgen op te leggen, maar of een volledig toeterverbod gaat werken is nog maar de vraag.

Cruiseschip MS Rotterdam is als eerste de mond gesnoerd

Het hoort erbij. Op een heerlijke cruise gaan en onder uitbundig gezwaai de thuisblijvers op de kade gedag zeggen. De scheepshoorn blaast trots elke goedbedoelde gelukswens de vergetelheid in en kondigt de gang naar open zee aan. Cruiseschepen toeteren al jaren wanneer ze een haven verlaten, maar in Rotterdam wordt dit verleden tijd.

Definitief toeterverbod

De omwonenden van de Rotterdamse haven zijn het zat om elke keer aan ontspannen vakantiegangers te worden herinnerd bij elke scheepshoorn die ze horen. Ze hebben flink geklaagd bij het Havenbedrijf Rotterdam en met succes. Het cruiseschip MS Rotterdam is de eerste die een zwijgverbod heeft gekregen en daaraan gehoor geeft. Elke dag komen heel veel schepen aan in de Rotterdamse haven. Het is dus een hele opgave om elk schip van het nieuwe verbod op de hoogte te stellen. Het Havenschap is hard op zoek naar een oplossing. Totdat elke vaarder het nieuwe verbod kent, blijft de trotse traditie dus nog even bestaan.

Lees meer nieuws over Rotterdam.

Laatst gewijzigd: 2011-09-07 16:32:59 · Gepubliceerd: 2011-09-07 16:32:59 - 245