Geen feest voor partyschip RiverZZ

Rotterdam |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Feestschip compleet afgebrand

12 september 2011 Opmerkelijk Rotterdam, Zuid-Holland Partyschip RiverZZ is vrijdagnacht getroffen door een zeer grote brand. Rond negen uur 's ochtends had de brandweer het vuur onder controle.

Het schip ligt in de haven van Rotterdam. Volgens de hulpdiensten is de brand rond half drie ontstaan aan de achterzijde van het schip. Er waren geen mensen aan boord en er zijn geen gewonden gevallen. De brandweer rukte met groot materiaal uit, maar het werd al snel duidelijk dat het schip niet meer te redden was. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Het schip heeft een rijke historie. Het werd in 1959 gebouwd en kreeg de naam Tourmalijn. Dit jaar is het schip grondig verbouwd en nog geen week geleden werd het heropend tijdens de Wereldhavendagen.

Droom

Eigenaren Alex en Wendy Fortes schreven het volgende op de website van RiverZZ: "Onze droom is kapotgemaakt. We hadden RiverZZ vorige week op zondag 4 september heropend nadat we maanden lang aan de renovatie hadden gewerkt. Iedereen die denkt dat wij bij de pakken neer gaan zitten heeft het mis. Wij komen terug en nog veel sterker dan dat we al waren." Wordt vervolgd...

Laatst gewijzigd: 2011-09-12 11:51:31 · Gepubliceerd: 2011-09-12 11:42:47 - 287