1

Verken de wereld van wetenschap en technologie

Bezoek gratis het Scientific Festival in NEMO

Science Center NEMO Nieuws door

archief oud artikel 21 september 2011 Amsterdam, Noord-Holland Neem de maand oktober een kijkje in de interessante wereld van wetenschap en technologie. Door het hele land zetten (onderzoeks)instellingen, bedrijven, universiteiten, science centra en sterrenwachten hun deur open tijdens de Oktober Kennismaand. Maak kennis met planeten en lanceer je eigen waterraket, volg een praatje over de relatie die mensen met dieren hebben en kijk door een grote telescoop naar de maan.

Geniet twee dagen lang van het gratis Scientific Festival, dat Science Center NEMO organiseert voor de Oktober Kennismaand. Volg het goed gevulde programma met workshops, proefjes, presentaties en demonstraties over het thema Internet. Speel het internet bordspel en gebruik social media als spelkaart, dans mee in een videoclip en leer hoe je een computer bestuurt zonder handen. Maak ook een praatje met Puck, het twaalfjarig jongetje die al vanaf zijn zevende programmeert en al een aantal Iphone Apps heeft gemaakt! Tijdens het Scientific Festival organiseert NEMO de workshop ‘Tover je Toekomst'. Teken, schrijf, fantaseer en vertel hoe de wereld er in de toekomst uit moet komen te zien. Wil je juist extreem hoge gebouwen of een auto met twee verdiepingen? Je kan het zo gek maken als je zelf wilt! Daarna gaat een tekenaar aan de slag om van alle spontane creatieve werkjes één Toekomstbeeld te maken.

"Leer een computer besturen zonder handen"

Win vrijkaarten voor NEMO tijdens de DagjeWeg.NL Facebook Marathon!

Is één dagje Science Center NEMO niet genoeg? Wil je nog een keer terug om andere proefjes te doen? Vind dan snel de de DagjeWeg.NL Facebookpagina leuk en maak alleen vandaag nog kans op vrijkaarten voor Science Center NEMO!

Laatst gewijzigd: 2011-09-21 13:38:05 · Gepubliceerd: 21 september 2011 - 155