1

En de genomineerden zijn...

Wie wint het Gouden Kalf?

Nederlands Film Festival Nieuws door

archief oud artikel 27 september 2011 Showbizz Utrecht, Utrecht Bij het Nederlands Film Festival hoort ook de uitreiking van de Gouden Kalveren. De eerste nominaties zijn gisteravond bekend gemaakt. Het gaat om de nominaties voor korte en lange documentaire, televisiefilm en korte film. Wie gaan er met de prijs naar huis?

In de categorie beste televisiedrama zijn Bon Voyage, Spookbeeld en Vast genomineerd. In Spookbeeld krijgt de kijker een kijkje in de psyche van een moordenaar.

Voor beste korte film staan Life Is Beautiful, Olifantenvoeten en The Monster of Nix op de lijst. Deze laatste is een animatiefilm en gaat over de fantasiewereld van een kleine jongen. De korte film is niet alleen genomineerd voor een Gouden Kalf, maar is ook de Nederlandse inzending voor de Oscar voor beste korte film.

Kanshebbers

Ook voor beste lange documentaire zijn er drie kanshebbers. De Engel van Doel toont de leegloop van het Vlaamse dorp Doel. Daarnaast maken Niet Zonder Jou en Water Children kans op de award.
In de categorie beste korte documentaire zijn People I Could Have Been and Maybe Are, Wat de Kat Ziet en Zwarte Soldaten genomineerd. De eerste titel is met een mobiele telefoon gefilmd.

Uitreiking

De nominaties voor beste speelfilm, acteur, actrice en regisseur worden vanavond bekendgemaakt. De Gouden Kalveren worden vrijdag uitgereikt tijdens de slotavond van het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Lees meer over het Nederlands Film Festival.

Laatst gewijzigd: 2016-07-27 10:12:58 · Gepubliceerd: 27 september 2011 - 321