Laat je verrassen in Paradiso Amsterdam

Nieuwe manier van exposeren breekt in op alledaagse gang van zaken

Poppodium Paradiso Nieuws door

archief oud artikel 16 november 2011 Opmerkelijk Amsterdam, Noord-Holland Poppodium Paradiso staat bekend om steengoede muzikale optredens, maar minder bekend zijn de totaal onverwachte exposities die de poptempel gebruikt om bezoekers te verrassen. Met 'The Infiltration Series' kan er zomaar van alles gebeuren. Kijk niet verbaasd op wanneer er plotseling een heel ongewoon tapijt van plastic frietvorkjes voor je ligt of als er een speciaal ballet voor glazenwassers wordt uitgevoerd.

Bij een poppodium verwacht je geen wisselkantoor met zelfgemaakte geldbiljetten of een levensgroot beeld van Maria waar bezoekers bij op schoot kunnen zitten. Juist daarom exposeert Paradiso in Amsterdam deze verrassende tentoonstellingen. Momenteel begint er een nieuw initiatief van 'The Infiltration Series' die als doel heeft om de alledaagse gang van zaken te verstoren in Paradiso.

Stekelige tapijten

De ontwerpers van WE MAKE CARPETS doen hun best om te infiltreren in de wereldberoemde poptempel en willen de sleur van alledag flink doorbreken. Op de meest onverwachte plekken van het gebouw duiken zes grafische tapijten op, gemaakt van ongebruikelijke materialen als wasknijpers, pasta, watjes of patatvorkjes. Het project verwijst naar het verleden van Paradiso, die in de jaren zestig korte tijd een tapijthandel herbergde. De kunstenaars van WE MAKE CARPETS blijven nog tot 26 november het bezoekende publiek van het poppodium verrassen.

Laatst gewijzigd: 2011-11-15 12:57:05 · Gepubliceerd: 16 november 2011 - 78