1

Dagje uit dit weekend!

Leukste tips voor het weekend

Redactioneel door

archief oud artikel 13 december 2011 Cultuur Enkhuizen, Noord-Holland Het is weer bijna weekend! Wat staat er op de planning? Bezoek een prachtig verlicht Enkhuizen, maak je eigen kerstsok of duik onder de grond voor de kerstmarkt in Valkenburg. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5.

Enkhuizen bij Kaarslicht

Gouda bij Kaarslicht gemist? Dan is er aanstaande zaterdag 17 december een herkansing tijdens Enkhuizen bij Kaarslicht. Het deel 't Suud van Enkhuizen is dan verlicht met duizenden kaarsen en waxinelichtjes. Dat maakt deze stad echt magisch en klaar voor de feestdagen. Langs de route zijn er bijzondere inloopconcerten. Koren als Kerst-Inn Singers, Joyfull Spiriten Vivium Vocale treden op. Burgemeester Jan Baas geeft om 18:50 uur het startschot voor de avond op de stop voor hetstadhuis. Het Enkhuizer Koor sluit de avond van 20:45 uur tot 21:30 uur af.
17 december 2011 van 18:50 uur tot 21:30 uur
Toegangsprijzen: gratis.

Kerst in Valkenburg

De mooiste kerstmarkt vind je in het Limburgse Valkenburg. Heel Valkenburg viert de kerst op z'n best, maar het mooiste vind je onder de grond, in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. Hier bevindt zich een bijzondere kerstmarkt in een ondergronds gangenstelsel, waar de kerstsfeer tot diep in de eeuwenoude gangen te zien, te horen en te proeven is. Tijdens de wandeling langs alle mooie kraampjes geniet je van prachtige kerstliederen. Beleef de kerst in Valkenburg!
Tot en met 23 december 2011 van 10:00 uur tot 21:00 uur en in het weekend vanaf 12:00 uur.
Toegangsprijzen: € 4,50 voor volwassenen en € 2,- voor kinderen.

Kerst op het Loo

Hoe vierden de Oranjes driehonderd jaar geleden kerst? Ontdek het dit weekend in Paleis het Loo, tijdens de tentoonstelling Kerst op het Loo. Heel het paleis staat vol met kerstbomen en prachtig gedekte tafels met koninklijk zilver. De boom van prins Hendrik hangt vol met natuurlijke materialen als vruchten, strofiguren en zandkoekjes. De zilveren kerstballen en slingers van koningin Wilhelmina zijn nog altijd bewaard gebleven en versieren een kleine dennenboom, in een formaat dat zij zelf kon optuigen.
17 december tot en met 8 januari 2012
Toegangsprijzen: € 12,50 voor volwassenen en € 4,- voor kinderen.

Drunen in Dickensstijl

Op zondag 18 december wordt in Drunen de klok tweehonderd jaar teruggedraaid. Burgers, boeren en buitenlui wandelen dan in Dickenskleding over de Drunense klinkers. Er hangt een geur van soep, oliebollen, warme worst, poffertjes, gepofte kastanjes, marshmallows, glühwein en brandend hout. Vuurkorven, duizenden lichtjes en prachtige liederen zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. En je kunt ook nog eens allerlei mooie en lekkere spulletjes kopen bij de houten kersthuisjes!
18 december 2011 van 12:00 uur tot 17:00 uur
Toegangsprijs: gratis.

Maak je eigen kerstsok!

Wil je ook zo graag een cadeau van de Kerstman, maar heb je geen kerstsok waar hij het in kan doen? Doe dan mee met de workshop Kerstsok Maken voor kinderen tussen de negen en de veertien jaar bij Atelier Kleurwijs. Je gaat aan de slag met stof, vilt, linten, knopen en andere leuke versieringen en tovert zo in een handomdraai de mooiste kerstsok!
17 december 2011 van 11:00 uur tot 13:00 uur
Toegangsprijs: € 15,-.

Vind nog veel meer leuke uitjes op de Kerstkalender!

Laatst gewijzigd: 2011-12-19 15:25:31 · Gepubliceerd: 13 december 2011 - 937