Archeon verandert in een 'Hollandse Winter Wonder Wereld'

Archeon   Nieuws door

archief oud artikel 29 december 2011 Geschiedenis Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland De winterse poorten van Archeon zijn geopend. Dit attractiepark over de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen is nu een groot Hollandse Winter Wonder Wereld. Kom schaatsen in het verleden of doe mee aan een van de vele andere activiteiten.

Schaatsen werd al in de middeleeuwen gedaan, maar in plaats van mooie scherpe ijzers gebruikten ze varkensbotten om over het ijs te glijden. Leer en beleef hoe onze voorouders in de prehistorie, de Romeinse tijd en in de middeleeuwen de winter beleefden. Attractiepark Archeon in Alpen aan den Rijn, telt 43 gebouwen, boerderijen en hutten en is helemaal omgetoverd tot een winterlandschap. Kom kijken naar de honderden kerstbomen, duizenden lichtjes, sneeuw, een echte ijsbaan, de levende kerststal, een knapperend haardvuur, muziek en ander vermaak!

Prehistorische workshops

Kruip in de huid van de middeleeuwse bewoners en ga leren vuur te maken of vilten en vlechten. Ook is het mogelijk om stokbrood te bakken, mozaïek te maken of om tegen een soldaat te vechten. Verder worden er nog rondleidingen gegeven en vertelt een verhalenverteller de prachtigste sagen en legendes. Elke dag eindigt met een vuurspuwshow en fakkeloptocht. Ook draait er een speciale familieshow genaamd 'De Torenkraai'. Deze eigen productie van Archeon is een avontuurlijke en raadselachtige reis gebaseerd op spektakels uit de 18e eeuw. Het Romeinse badhuis is speciaal voor deze voorstelling aangepast tot een warm theater. Volg de torenkraaien om bij het theater te komen. De winter in Archeon duurt nog tot en met 8 januari 2012.

Ontdek meer leuke activiteiten in Alpen aan den Rijn.

Laatst gewijzigd: 2011-12-29 08:44:59 · Gepubliceerd: 2011-12-29 08:14:38 - 724