Kom bibberen in Zwolle!

Bezoek het ijsfestival in Zwolle

Zwolle Nieuws door

archief oud artikel 29 december 2011 Cultuur Zwolle, Overijssel Wat krijg je als je een team van veertig internationale ijskunstenaars vijfhonderdduizend kilo ijs en sneeuw geeft? Het resultaat is te zien op het IJsfestival in Zwolle.

Zwolle staat in het teken van ijs deze maand. Op het Rodetorenplein staat een grote thermische tent waarin de kunstwerken van zo'n veertig internationale ijskunstenaars te zien zijn. Met kettingzagen, beitels, messen en raspen, gasbranders en strijkijzers creëerden de zogeheten ice carvers indrukwekkende kunstwerken. Zo zijn er beelden van zeehelden, zeedieren en zeemonsters, en piratenschepen. Maar ook Assepoester en Spiderman kregen een coole dubbelganger in Zwolle.

Ook Assepoester en Spiderman kregen een coole dubbelganger in Zwolle

Zelf de handen uit de mouwen steken? Doe dan mee met een workshop Ice Carving. Na een deskundige uitleg door de Carver maak je je eigen ijssculptuur. Verder is er een ijsbaan in de Thorbeckegracht, een reuzenrad en een oliebollenkraam.

Bibberen in bed

Kun je echt geen genoeg krijgen van al dat ijs? Overnacht dan in Nederlands eerste ijshotel in Zwolle. Onder een thermische slaapzak blijf je warm in een kamer waar de temperatuur zes graden onder nul ligt. Het IJsfestival in Zwolle is tot 29 januari te bezoeken.

Laatst gewijzigd: 2012-01-04 11:29:52 · Gepubliceerd: 29 december 2011 - 700

Dit past bij 'Kom bibberen in Zwolle!'