1

Op zoek naar boksende hazen

Op pad met de boswachter door het Ilperveld

Winterse natuuruitjes Nieuws door

archief oud artikel 29 januari 2012 Natuur Landsmeer, Noord-Holland Wat is er nou lekkerder dan op zondagmiddag de natuur in? Vandaag gaat de gids van Landschap Noord-Holland op pad door het Ilperveld, op zoek naar sporen van zoogdieren en vogels. Vaar je mee?

Vandaag vaart de gids van Landschap Noord-Holland door het Ilperveld, op zoek naar sporen van zoogdieren en vogels. Het gras is kort en het riet is gemaaid: de perfecte omstandigheden om dieren goed te kunnen zien! Wie weet kom je wel vossen tegen. "Die leven sinds een aantal jaren in het Ilperveld", volgens Landschap Noord-Holland. "Het is momenteel paartijd en dan zijn de dieren actiever dan gebruikelijk." Onderweg let je ook op hazen en noordse woelmuizen. Vooral hazen zijn in deze periode interessant. "Ze houden soms echte bokswedstrijden en de winnaar gaat naar huis met een vrouwtje!".

Vaartocht

De vaartocht begint om 13:30 uur bij Bezoekerscentrum Ilperveld. De tocht duurt tot 15:30 uur. Als je op tijd bent, kun je ook even binnenkijken bij het bezoekerscentrum. Daar is nu een expositie te zien over diersporen.

In het bezoekerscentrum is nu een tentoonstelling over diersporen
Vind nog veel meer winterse natuuruitjes!

Laatst gewijzigd: 2012-01-26 14:58:53 · Gepubliceerd: 29 januari 2012 - 167