1

Het kan vriezen, het kan dooien

Schaatsen   Nieuws door

archief oud artikel 7 februari 2012 Toerisme Leeuwarden, Friesland Het wordt steeds spannender rondom de Elfstedentocht. Volgens verschillende weersvoorspellingen begint het zondag te dooien. Daarmee zou zondag de laatste dag zijn, dat de Elfstedentocht gereden kan worden.

Volgens Weeronline.nl is de laatste kans voor de Elfstedentocht aanstaande zondag. Daarna begint het namelijk te dooien. Opvallend detail is dat de dooi dit keer uit het noordwesten zal komen en niet uit het zuidwesten. Daarmee komt Friesland als eerste aan de beurt als het gaat om hogere temperaturen.

Nationale feestdag

Heel Nederland is in de ban van de schaatskoorts. De PVV wil zelfs een nationale feestdag maken van de Elfstedentocht. Maar of die nou doorgaat of niet: geniet nu zelf ook nog van het natuurijs, nu het er nog ligt! DagjeWeg.NL weet welke natuurijsbanen open zijn. Maar let op, schaatsen op natuurijs is niet zonder gevaar. Ga nooit alleen op pad, schaats nooit in het donker en kijk uit voor windwakken. Vind nog meer tips voor schaatsen op natuurijs.

Maar of die nou doorgaat of niet, geniet nu zelf ook nog van het natuurijs
Lees ook het artikel: De Elfstedentocht: giet it oan? voor hotels en kijktips voor de Elfstedentocht.

Laatst gewijzigd: 2012-02-09 08:45:28 · Gepubliceerd: 2012-02-07 11:20:24 - 228