1

Schaatsen in het Ilperveld

Heel veel routes zijn sneeuwvrij

Schaatsen Nieuws door

archief oud artikel 9 februari 2012 Toerisme Landsmeer, Noord-Holland De schaatskoorts heeft bijna heel Nederland te pakken! Niet gezegd met een sloot achter je huis? Kom dan schaatsen in het Ilperveld. Hier zijn veel routes al sneeuwvrij!

Net boven Amsterdam is het Ilperveld bij Landsmeer een unieke locatie om de schaatsen onder te binden. In dit waterrijke gebied is het nu fantastisch voor schaatsliefhebbers, want door het hele veld zijn overal routes sneeuwvrij gemaakt. Speciaal voor de schaatskoorts is ook Bezoekerscentrum Ilperveld elke dag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Een goed startpunt voor een mooie schaatstocht. Uitgeput? Er is een gezellige koek-en-zopietent voor een kop warme chocolademelk met slagroom.

Natuurijs

Is Landsmeer een beetje te ver weg? Er ligt nog veel meer ijs in Nederland. DagjeWeg.NL weet welke natuurijsbanen open zijn. Maar let op, schaatsen op natuurijs is niet zonder gevaar. Ga nooit alleen op pad, schaats nooit in het donker en kijk uit voor windwakken. Vind nog meer tips voor schaatsen op natuurijs.

Opwarmen doe je met een lekkere kop warme chocolademelk
Ook leuk: lopen over een bevroren Waddenzee!

Laatst gewijzigd: 2012-02-13 08:07:38 · Gepubliceerd: 9 februari 2012 - 705